Een nieuw label ‘houtspecialist’ om consumenten te helpen

Hoe de consument helpen om de echte houtspecialisten te herkennen? De Belgische Houtconfederatie lanceert het label ‘houtspecialist’.

In tegenstelling tot talrijke andere materialen is hout een levend materiaal. Deze eigenschap maakt van hout een door consumenten sterk gewaardeerd materiaal, maar tegelijkertijd ook een materiaal met specifieke technische eigenschappen waarvoor specialistenkennis nodig.

Hoe een houtsoort kiezen voor je project? Wat is de ideale uitvoering? Hoe ervoor zorgen dat de realisatie op termijn duurzaam is? Zoveel vragen die consumenten zich vaak stellen.

Waarom zo’n label?

“Hout verkopen volstaat niet om een houtspecialist te zijn en klanten correct te kunnen adviseren”, legt François De Meersman, algemeen secretaris van de Belgische Houtconfederatie, uit. “De Belgische Houtconfederatie heeft het label ‘houtspecialist’ net gecreëerd om de specifieke kenmerken en de expertise van de houthandelaars in de verf te zetten.”

Het is de bedoeling consumenten te helpen echte houtspecialisten makkelijk te herkennen. Heb je hout nodig? Ga dan langs bij een houthandelaar met het label ‘houtspecialist’. Je vindt er niet alleen een voorraad die zijn weerga niet kent, maar je krijgt ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en waardevolle adviezen.

Hout verdient een specialist, maar je wordt niet zomaar specialist ter zake. Om te kunnen bewijzen en garanderen dat houthandelaars echte specialisten zijn, heeft het directiecomité ‘houthandel’ van de Belgische Houtconfederatie dit label willen koppelen aan een charter ‘Houtspecialist’. Dit charter vermeldt de minimale verbintenissen die alle houthandelaars zullen moeten kunnen nakomen om als houtspecialist te worden beschouwd. Deze verbintenissen hebben betrekking op de bevoorrading, de voorraad, het klantenadvies en de opleiding. Dit label biedt dus een kwaliteitsgarantie en zou consumenten moeten helpen makkelijk ernstige en betrouwbare professionals in hun buurt te vinden.

 

Hoe vind je een ‘houtspecialist’ in je buurt

Houthandels met het label ‘houtspecialist (of ‘spécialiste bois’ in Wallonië) zijn te vinden via www.houtspecialist.be.

Volg Houtspecialist op Facebook en Instagram

 

Een job in de houtsector? Bekijk de jobaanbiedingen van onze leden