Wedstrijd - Ronde van België van de 57 Houtspecialist-houthandels per fiets

Van 6 juni tot 13 juli organiseert de Belgische Houtconfederatie een Ronde van België van de 57 houthandels met het label ‘Houtspecialist’ per fiets. Een ludieke actie om de knowhow van de echte houtspecialisten in de schijnwerpers te plaatsen. Met een grote wedstrijd voor de klanten in het verschiet.

Een jaar geleden lanceerde de Belgische Houtconfederatie het label ‘Houtspecialist’ om consumenten te helpen de echte houtspecialisten te herkennen. Het is niet omdat je hout verkoopt dat je automatisch een specialist bent. Je mag niet vergeten dat hout een “levend” materiaal is dat specifieke kennis vereist om consumenten correct te kunnen adviseren.

Met deze nieuwe campagne willen we de meerwaarde van de houthandels met het label ‘Houtspecialist’ op gebied van productkeuze, prijs-kwaliteitverhouding of goed advies benadrukken”, legt François De Meersman, algemeen secretaris van de Belgische Houtconfederatie, uit.

 

1200 km per fiets door België

De 57 gelabelde houthandels liggen een beetje over het hele land verspreid. Vandaar het idee om ze onderling te verbinden onder de vorm van een ronde van België per fiets. Op 6 juni stapt een medewerker van de Belgische Houtconfederatie op zijn fiets voor een tocht van ongeveer 1200 km. Aan het tempo van 2 tot 3 bedrijfsbezoeken aan ‘Houtspecialist’ houthandels per dag loopt het avontuur rond half juli ten einde. En dat allemaal op een … houten fiets!

 

Op een houten fiets van Zafi

Voor de gelegenheid hebben de Belgische Houtconfederatie en de Belgische fabrikant van houten fietsen Zafi de handen in elkaar geslagen. “De voor deze originele campagne gebruikte fiets is gemaakt van Belgische notelaar. Door technologie en ambacht te combineren, bieden we een innovatief artikel aan met veelvuldige technische en esthetische kwaliteiten. Hout blijkt een formidabel ingenieus materiaal te zijn, vooral in de wielersport, omdat zijn celstructuur vergeleken kan worden met een netwerk van natuurlijke schokdempers dat trillingen opvangt en sturen comfortabel maakt.

Wat is er beter dan een houten fiets voor deze ronde van België? Lokaal, comfortabel en met een gemeenschappelijke passie!”, volgens Simon Malvaux, verantwoordelijke van Zafi.

 

Grote wedstrijd

Gedurende de hele campagne biedt elke aankoop in een houthandel met het label ‘Houtspecialist’ (of ‘Spécialiste Bois’ in Wallonië) de klant de kans om aan de wedstrijd deel te nemen en ‘Houtspecialist’ wielertruitjes (Bioracer) en aankoopbonnen van € 250 en € 500 te winnen die bij hun houthandelaar geldig zijn. Meer details op www.houtspecialist.be/wedstrijd.

 

Volgt u Houtspecialist al op Facebook

Volgt u Houtspecialist al op Instagram